Saker folk pratar om

När jag fattade beslut om att börja blogga (igen) grubblade jag förstås på om jag verkligen skulle a)hinna b) ha något att säga. Jag kom fram till att jag nog hinner om jag har någonting att säga. Och det har jag ju, tänkte jag. Jag har ju alltid en massa åsikter om det folk pratar om så det är bara att haka på.

Problemet de senaste veckorna har varit att det folk pratar om är så utmattande att jag inte orkar skriva ner sådant som andra redan skrivit, och det folk pratat om är så sönderpratat att jag inte är klyftig nog att komma på något nytt. Hästgate, kaktusgate, märrengate you name it gate. Jag orkar inte. Så kanske jag borde prata om något alldeles eget men sådant finns inte.

Några reflektioner från de senaste dagarna kan jag bjuda på i alla fall:

1) Jag har bytt frisyr för första gången på säkert 10 år och jag var så rädd så jag skakade (på riktigt alltså) då frissan klippte pannluggen. Så här några dagar senare är jag nöjd men fascineras av hur det kan vara så stort att byta frisyr. En som förstår detta är antagligen Eva samtidigt som hon kanske fnyser åt min rädsla. Mister man allt hår känns säkert inte pannlugg så jätte stort.

2) När drevet går igång blir ofta journalistiken sämre. Är det så att om man jagar någon som man tycker har gjort bort sig så är det okej att göra halvtaskiga intervjuer och dåliga juttur?

3) Griskött är underskattat (säkert hästkött också men eftersom jag nyss ätit en fantastiskt god rätt innehållande kassler, rödkål och koriander så får griskött mina hyllningar idag).

Om MariaMatilda

Kommunikationsproffs med expertis inom mediarelationer, mediaträning och politiska kampanjer. Utbildad journalist och yrkesbakgrund inom journalistiken. Också specialicerad på mångfald och minoritetsrepresentation i media.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s